2 Dakika Kural için Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Z tipi yangın merdiveni, zikzak yahut "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen ayırt edici bir düşüncemdır. Bu tasavvur, genellikle her seviyede veçhe bileğalışveriştiren bir sekans açılı iniş ve merdiven bağırsakerir ve ancak yahut sıkziya alanlarda meydanın gür bir şekilde kullanılmasını sağlamlar.

Bir yangın çıkış kapkaloriın asli amacı, yangın veya sair bir acil durumda hızlı ve kolay bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını eğlemek değildir (ancak bazı yangın çıkış kapıları her ikisini de yapacak şekilde mutasavvertır).

     Yangın Kapısı insanoğluın, binanın güvenliğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. acil kondisyon anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde dışarıya doğru birçokarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları ciğerin bu menteşelerin sağlıklı çkırmızıışması ve kapıyı anlayışsız kapatması gerekir.

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı panik amerikan bar kilit sistemidir. Bu model yardımıyla kapı bir bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye sağlamlanabilir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına gereğince sınırlı yapı denetim şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedi çıkış baplarının) belli başlı durumlara bakılırsa TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Yangın yönetmeliğinde dışa vurum edilmiş olduğu üzere kapıların spontane kapanması gerekmektedir. Bapların kendiliğinden kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Yangın merdiveni bapsı kullanımında ilgi edilmesi müstelzim öge kapının kapalı tutulmasıdır. Hem işlemlevinin yitirilmemesi için hem de merdivenin sadece amacı derunin kullanılabilmesi muhtevain bu unsura dikkat edilmelidir.

Yangın Bapsı bel kemiği amacı insanoğluın muhatara görmeden binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Dairesel yangın merdiveni, ekseriya silindirik veya dairesel bir saklama zarfında Yangın Merdiveni Kapısı mevcut spiral veya dairesel bir merdiven tasavvurına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni çoğunlukla sınırlı dış alana sahip yahut bedii üzüntüların önemli evetğu binalarda kullanılmaktadır.

Yangın kapısı, kötü geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını hapsetmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın bapsı kolu müstacel durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. ürkü par olarak da malum bu kollar olağan kapı kolu üzere kabil.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere sahip olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının öbür bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emin bir şekilde binayı terk etmelerini sağlamlar.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa de kötüı kesme ve alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği sebebiyle güvenli vasat oluşturur.

Report this wiki page